Főoldal / Egytálételek / Töltött káposzta gazdagon

Töltött káposzta gazdagon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Töltött káposzta gazdagon

Töltött káposzta gazdagon

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 5 darab 8 dkg-os sertésborda
  • 25 dkg debreceni kolbász
  • 25 dkg húsos szalonna (Pl. kolozsvári)
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 5 dkg savanyú káposzta levél
  • 10 dkg zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 12 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • bors
  • majoranna
  • pirospaprika
  • 5 dl tejföl
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a kevés zsírban megpirított finomra vágott hagymát, a félpuhára párolt, kihűlt rizst, az apróra kockára vágott füstölt szalonnát, sót, fűszereket, a tojást, az összezúzott fokhagymát és jól összekeverjük.

A káposztaleveleket szétterítjük és a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a  tölteléket és felcsavarjuk, a két végét benyomjuk.

Egy lábas alját zsírral kikenjük és a kimosott káposzta kétharmad részét belerakjuk. Hozzátesszük a zsírban megpirított, apróra vágott hagymát, és a pirospaprikát. A tölteléket körberakjuk rajta, és a közepére tesszük a húsos szalonnát. Betakarjuk a megmaradt káposztával, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt puhára pároljuk. Főzési ideje kb. 1,5 óra.

Ekkor a tölteléket kiszedjük. 2 dl tejfölhöz kevés lisztet keverünk, a káposztához önjük, jól elkeverjük, felforraljuk, utánaízesítjük, és hozzátesszük a finomra vágott kaprot. Ezután visszarakjuk a tölteléket és letakarva melegen tartjuk.

Közben a bordákat megsózzuk és felhevített zsírban megsütjük.
Tálaláskor a káposztát mély tálba tesszük, a tölteléket közepére rakjuk és tejföllel meglocsoljuk.

A szalonnát 5 darabra vágjuk és a sült bordákkal, a káposztában főtt debreceni kolbásszal körítjük. Kevés pirospaprikás zsírral meglocsolva, forrón tálaljuk.

A kakastaréj (szalonna), a debreceni kolbász, és a sertésborda “természetesen” elhagyható, de minél gazdagabb a kolozsvári töltött káposztánk, az annál finomabb lesz.

Töltött káposzta gazdagon 5.00/5 (1 értékelés)

Laura (53 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére