Babsólet
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, ahol majd valamennyire megdagad. Másnap leszűrjük.
A hagymát apróra felvágjuk, és a zsíron megdinszteljük. Rászórjuk a paprikát és félre húzzuk.
Belekeverjük a babot, megszórjuk a liszttel, majd sóval, borssal, vegetával ízesítjük.
A hőálló tálban elhelyezzük a szalonna szeleteket, rárakjuk a hagymás bab felét. Utána jön a nagyobb darabokra vágott füstölt hús és csirkemellfilé. A feldarabolt kolbász, a karikákra vágott paradicsom és a paprika szeletek.
Befedjük a maradék hagymás babbal, és felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi. (a vizet sütés közben lehet hogy pótolni kell, mert ha kiszárad az étel akkor nem lesz finom)
Lefedjük és hőlégkeverésen 175 fokon kb.3-4 órát sütjük.
A kemény tojásokat a sütés utolsó 20 percében rakjuk bele.
Friss kenyérrel kínáljuk.