Sütés nélküli epres torta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 18 evőkanál cukor
- 500 ml tej
- 500 ml tejszinhab
- 500 ml tejszínhab (díszitéshez)
- 2 csomag habfixáló
- 4 kiscsomag zselatin
- 30-35 db babapiskóta
- 1,5 kg eper
|
Elkészítési idő: |
25 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojássárgákat, a tejet, és a cukrot felfőzzük, a zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk.
Mikor mindkettő langyos, összekeverjük.
Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.
Mikor kihűlt a massza, óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.
Egy 3 l tálat kibélelünk fóliával, körberakjuk eperrel aztán belerétegezzük a piskótát, a tejszínhabos masszát, és az epret, addig amíg el nem fogy.
A tetejére piskóta kerül, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed!
Egy tortástálra borítjuk, majd levesszük róla a fóliát, és tejszínhabbal bevonom, majd eperrel díszítem!
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.