Főoldal / Torták / Sütés nélküli epres torta

Sütés nélküli epres torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli epres torta

Sütés nélküli epres torta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 18 evőkanál cukor
  • 500 ml tej
  • 500 ml tejszinhab
  • 500 ml tejszínhab (díszitéshez)
  • 2 csomag habfixáló
  • 4 kiscsomag zselatin
  • 30-35 db babapiskóta
  • 1,5 kg eper
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojássárgákat, a tejet, és a cukrot felfőzzük, a zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk.

Mikor mindkettő langyos, összekeverjük.

Felverjük a tejszínhabot a habfixálóval.

Mikor kihűlt a massza, óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.

Egy 3 l tálat kibélelünk fóliával, körberakjuk eperrel aztán belerétegezzük a piskótát, a tejszínhabos masszát, és az epret, addig amíg el nem fogy.

A tetejére piskóta kerül, majd hűtőbe tesszük, amíg megdermed!

Egy tortástálra borítjuk, majd levesszük róla a fóliát, és tejszínhabbal bevonom, majd eperrel díszítem!

Értékeld a receptet

Vicuska1 (143 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

A lap tetejére