Főoldal / Torták / Diplomata torta

Diplomata torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diplomata torta

Diplomata torta 1

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • babapiskóta
  • 18 evőkanál cukor
  • 500 ml tej
  • 500 ml tejszínhab
  • 500 ml tejszínhab (díszítéshez)
  • 4 kiscsomag zselatin
  • 2 narancs
  • gyümölcsöt lehet tetszés szerint tenni bele
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojássárgákat, a tejet és a cukrot felfőzzük.

A zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk.

Amikor mindkét keverék langyos, összevegyítjük.

Mikor kihűlt, óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.

Egy kapcsos tortaformába belerétegezzük (én szoktam porcelántálban is) a piskótát, az apróra vágott gyümölcsöt, és a krémet, amig minden elfogy.

Legalább 6 órát a hűtőben állni hagyjuk.

Kivesszük a formából, és tetszés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.

Diplomata torta 5.00/5 (2 értékelés)

Vicuska1 (142 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére