Diplomata torta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- babapiskóta
- 18 evőkanál cukor
- 500 ml tej
- 500 ml tejszínhab
- 500 ml tejszínhab (díszítéshez)
- 4 kiscsomag zselatin
- 2 narancs
- gyümölcsöt lehet tetszés szerint tenni bele
|
Elkészítési idő: |
1 óra |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1000-1500 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
8 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A tojássárgákat, a tejet és a cukrot felfőzzük.
A zselatint kevés tejjel gőz főlőtt felolvasztjuk.
Amikor mindkét keverék langyos, összevegyítjük.
Mikor kihűlt, óvatosan belekavarjuk a kemény tejszínhabot.
Egy kapcsos tortaformába belerétegezzük (én szoktam porcelántálban is) a piskótát, az apróra vágott gyümölcsöt, és a krémet, amig minden elfogy.
Legalább 6 órát a hűtőben állni hagyjuk.
Kivesszük a formából, és tetszés szerint gyümölccsel, tejszínhabbal díszítjük.
Vicuska1 (143 Recept)Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett.
Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.