Főoldal / Egytálételek / Paprikás krumpli Gasztropajti konyhájából

Paprikás krumpli Gasztropajti konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paprikás krumpli Gasztropajti konyhájából

Paprikás krumpli Gasztropajti konyhájából

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 1/2 kg virsli
  • 1 pár kolbász
  • 2 nagyobb fej hagyma
  • 1 doboz konzerv zöldborsó
  • 1 kanál pirospaprika
  • kevés só
  • 1 kanál zsír

A galuskához:

  • 2 db tojás
  • 5 kanál liszt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk.

A hagymát zsíron megpirítjuk, majd megsózzuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt főzzük addig, míg a hagyma szét nem fő.
Közben feldaraboljuk a virslit és a kolbászt.

A krumplit is a fazékba tesszük, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje. Ellenőrizzük az ételünk sósságát! A krumpli sok sót vesz fel, így ne ijedjünk meg, ha kicsit sósabbnak tűnik az étel.

Adjuk hozzá a virslit, és a kolbászt. Addig főzzük, míg a krumpli nem fő szét. Ezalatt lisztből, tojásból, csipet sóból, kevés vízzel galuskát keverünk ki, majd beleszaggatjuk a krumplipaprikásba.
Végül a zöldborsó konzervvel dúsítjuk, és tesszük még ízletesebbé az ételünket.

Ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Mentés

Értékeld a receptet

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére