Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Olívás sajtkrémmel töltött tojás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Hozzávalók:

(10 db töltött tojáshoz)

  • 5 db keményre főzött tojás
  • 1 db tubusos natúr krémsajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgáját.

A natúr sajtkrémhez adjuk hozzá a villával összetört tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.

Az olajbogyót alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Ezután adjuk hozzá a tojásos sajtkrémhez, és szintén keverjük össze. (ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, borsozzunk utána)

Az elkészült olívás sajtkrémet ezután töltsük vissza a tojásfehérjébe, majd díszítsük egy-egy karika olajbogyóval.
Tálalásig tegyük be a hűtőbe, majd kínáljuk pl. vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé.

Értékeld a receptet

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére