Főoldal / Desszertek / Csokis panna cotta meggyraguval

Csokis panna cotta meggyraguval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis panna cotta meggyraguval

Csokis panna cotta meggyraguval

Hozzávalók:

  • 400 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 6 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé (ízlés szerint növelheted vagy csökkentheted a mennyiséget)
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 10 g zselatin

A meggyraguhoz:

  • 20 dkg fagyasztott meggy
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • étcsoki vagy egy kis pisztácia a tetejére
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejszínt és a tejet tegyük fel forrni, és amikor már meleg, adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét és a vanília kivonatot. Addig melegítsük, míg a csoki teljesen el nem olvad.

A zselatint egy pici hideg vízben áztassuk meg, majd melegítsük meg és adjuk hozzá a fenti krémhez. (Ha szeretnénk a langyos krémbe kevés csokoládét is reszelhetünk, és akkor szépen elkülönülnek dermedés közben a krém tetején.)

Vegyünk elő 4 db kis formát vagy poharat és öntsük bele a csokoládés folyadékot. Minimum 3 órát tegyük a hűtőbe.

A meggyraguhoz a gyümölcsöt hagyjuk kiolvadni, majd egy kis lábosba tesszük. A levéből 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, és elkeverjük az étkezési keményítővel. A vaníliás cukrot a meggyhez adjuk, és pár perc alatt összeforraljuk, majd a meggylével elkevert keményítőt is hozzáöntjük, és sűrűsödésig főzzük, félretesszük hűlni.

Tálaláskor a csokis panna cotta tetejére meggyragut halmozunk.

Csokis panna cotta meggyraguval 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére