Főoldal / Desszertek / Fahéjas szilvás habos kocka

Fahéjas szilvás habos kocka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fahéjas szilvás habos kocka

Fahéjas szilvás habos kocka

Hozzávalók:

  • kb. 50 dkg szilva
  • 30 dkg finomliszt
  • 6 g. sütőpor
  • 2 dl tej
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 32 dkg porcukor (12 dkg a tésztába + 20 dkg a tojásfehérjéhez)
  • 3 ek. cukor
  • 1/2 tk. fahéj
  • 1 tk. citromlé
  • csipet só
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk, majd megforgatjuk a fahéjas cukorban.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet. Simára kikeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A közepes méretű tepsit (20×30 cm) sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával, és kb. 35-40 percig sütjük. (tűpróba!)

A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe, további 15-20 percre.

A hab inkább csak száradjon! Világosra sütjük.
Ha kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (228 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére