Mézes fahéjas almatorta
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt,hozzákeverjük az étkezési keményítőt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát, és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.
A fedő tésztalap közepét szurkáljuk meg vagy nyílást hagyjunk, hogy a gőz sütés közben távozhasson.
A megsült torta tetejét még forrón,a lekvárral lekenjük.
A formában hűtjük ki,ha kihűlt,levehetjük a kapcsos részt.
Nagyon finom, omlós, szaftos és üdítően savanykás, ajánlom nagyon az oldal látogatóinak.
Elkészítése pedig szórakoztató és kreatív feladat.