Gluténmentes barackos túrótorta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A zseléhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tojások sárgáját is, magas fokozaton tovább kevertetjük, majd a legkisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és a lisztet, valamint a kakaóport is hozzáadjuk. Egy kb 24-26 cm átmérőjű formába öntjük a masszát, majd előmelegített 180 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük! A tortaformát vegyük le róla, és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a zselét: a barackokat mossuk meg majd a vízzel, eritrittel, zselatinnal turmixoljuk össze, majd melegítsük össze, de semmiképp se forraljuk fel!
Az elmosott tortaformába öntjük a még folyékony zselét és hagyjuk kihűlni, ha szobahőmérsékletűre hűlt tegyük be a hűtőbe!
A tejben keverjük el a pudingport, és az eritritet is, majd főzzük keményre a pudingot. Robotgépben a túrót a vajjal, citrom reszelt héjával habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a kihűlt pudingot is.
A tortát a következőképp állítjuk össze: a kakaós piskótára kenjük a túrókrém felét, erre ráhelyezzük a barack zselét, majd a túrókrém másik felét, végül a felvert Hulalát, ebből egy kevéssel a torta oldalát is kenjük körbe.
A torta tetejét sablon segítségével egy kevés kakaóporral szórjuk meg, illetve barack kockákkal díszíthetjük.