Gyümölcsös szelet
Hozzávalók:
Krém hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a dióval és sütőporral elkevert lisztet.A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet.
3 deci tejet felteszünk melegedni. A többi tejet a cukorral, a rétesliszttel a tojások sárgájával csomómentesre kikeverjük, és a még nemforró de meleg tejhez hozzáöntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük és kihűtjük.
Amikor kihűlt hozzákeverjük a kockáékra vágott margarint.
A tejszínt kemény habbá verjük. (ha nem cukrászhabot -hulalat- használunk akkor tegyünk bele 1 habfixálót is)A gyümölcsöket felvágjuk.
A tortalapot 3 részre vágjuk.
A tészta alsó lapjára rásimítjuk a főzött krém felét,erre tesszük a kivi és banán darabokat.
A gyümölcsökre tejszínhabot kenünk, erre jön a második lap, majd szintén krém amire a piros gyümölcsök. A gyümölcsöket bevonjuk a tejszínhabbal, erre pedig a harmadik lap kerül.
A legfelső lapra a maradék tejszínhab kerül, és vegyes gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.
Fél napra hűtőbe tesszük tálalás előtt.
Nagyon finom sütemény mely akár torta formában is elkészíthető!