Főoldal / Desszertek / Gyümölcsös szelet

Gyümölcsös szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyümölcsös szelet

Gyümölcsös szeletek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 30 deka cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 deka liszt
  • 10 deka darált dió
  • csipet só

Krém hozzávalói:

  • 4 deci tejszín
  • 4 deka porcukor
  • 2 db kivi
  • 2 db banán
  • 20 deka eper
  • 5 deka ribizli
  • 5 deka málna
  • 20 deka ráma margarin
  • 3 tojás sárgája
  • 4 ek. rétesliszt
  • 5 deci tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 kanál porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a dióval és sütőporral elkevert lisztet.A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C fokon tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a krémet.
3 deci tejet felteszünk melegedni. A többi tejet a cukorral, a rétesliszttel a tojások sárgájával csomómentesre kikeverjük, és a még nemforró de meleg tejhez hozzáöntjük. Állandó keverés mellett besűrítjük és kihűtjük.
Amikor kihűlt hozzákeverjük a kockáékra vágott margarint.

A tejszínt kemény habbá verjük. (ha nem cukrászhabot -hulalat- használunk akkor tegyünk bele 1 habfixálót is)A gyümölcsöket felvágjuk.
A tortalapot 3 részre vágjuk.

A tészta alsó lapjára rásimítjuk a főzött krém felét,erre tesszük a kivi és banán darabokat.
A gyümölcsökre tejszínhabot kenünk, erre jön a második lap, majd szintén krém amire a piros gyümölcsök. A gyümölcsöket bevonjuk a tejszínhabbal, erre pedig a harmadik lap kerül.

A legfelső lapra a maradék tejszínhab kerül, és vegyes gyümölcsökkel díszítjük a tetejét.
Fél napra hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Nagyon finom sütemény mely akár torta formában is elkészíthető!

Gyümölcsös szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére