Gyümölcsös sajttorta Marcsi konyhájából
Hozzávalók:A kekszes alaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
Az alaphoz a kekszet és a többi hozzávalót összemorzsoljuk.
Egy kapcsos tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.
A sajtkrémhez hozzáadjuk a cukrot, a pudingokat, a tejfölt és végül egyesével belekeverjük a tojásokat valamint a vaníliarúd kikapart magjait.
Az egészet homogénné kikeverjük és a kekszes alapra öntjük.
150 fokra előmelegített sütőben 80-90 percig vízfürdőben sütjük. (Egy tepsibe vizet teszünk és ebbe tesszük bele a tortát. De előtte győződjünk meg róla, hogy a tortaforma jól zár és nem folyik bele a víz.) Amikor megsült, a vízfürdőben hagyjuk kihűlni.
A díszítéshez a gyümölcsöket a cukorral kicsit felfőzzük és egy kevés zselatinport adunk hozzá. Ezzel öntjük le a tortát.
Ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszíthetjük.