Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Mézeskalács házikó

Hozzávalók:

  • 20 deka méz
  • 15 deka margarin
  • 25 deka porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • 75 deka liszt fél cs. mézes fűszerkeverék
  • A cukorhabhoz:
  • 1 tojás fehérje
  • pár csepp citromlé
  • 20 deka porcukor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vajat a mézzel együtt felolvasszuk.
A porcukrot fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézes vajas masszát is egy fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet és eldolgozzuk vele. A tészta nem lesz kemény.Egy éjszakát pihentetjük.

Majd lisztezett deszkán 2-3mm vastagra kinyújtjuk.

Sablonok segítségével kivágjuk a ház részeit, majd sütőpapiros sütőlapon 180fokon világosra megsütöm.

A tojás fehérjét gőz felett a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verem, és ezzel ragasztom össze, majd díszítem fel a kis házikót.

A házikó méretei: az oldalai és a teteje egyforma méret amiből 4 darab lesz 15x10cm.

Az eleje és a hátulsó lap amit egybe vágok ki a csúccsal együtt 10×8 cm, + a csúcsa 5cm

A mézeskalács házikó az ünnepi asztal dísze.

Tipp / megjegyzés:

A mézeskalács házikó a legszebben úgy díszíthető, ha összeállítás után hagyjuk megszáradni, és ezután díszítjük ki tetszőlegesen.

A díszítéshez tetszőlegesen lehet használni kókuszreszeléket, színes drazsékat, magvakat, cukorgyöngyöket, csokoládé lapokat is.

Ezzel változatossá, és színessé tehető a mézeskalács házikó.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére