Mézeskalács házikó
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A vajat a mézzel együtt felolvasszuk.
A porcukrot fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a mézes vajas masszát is egy fakanál segítségével hozzáadjuk a lisztet és eldolgozzuk vele. A tészta nem lesz kemény.Egy éjszakát pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán 2-3mm vastagra kinyújtjuk.
Sablonok segítségével kivágjuk a ház részeit, majd sütőpapiros sütőlapon 180fokon világosra megsütöm.
A tojás fehérjét gőz felett a citrom levével és a porcukorral kemény habbá verem, és ezzel ragasztom össze, majd díszítem fel a kis házikót.
A házikó méretei: az oldalai és a teteje egyforma méret amiből 4 darab lesz 15x10cm.
Az eleje és a hátulsó lap amit egybe vágok ki a csúccsal együtt 10×8 cm, + a csúcsa 5cm
A mézeskalács házikó az ünnepi asztal dísze.
Tipp / megjegyzés:
A mézeskalács házikó a legszebben úgy díszíthető, ha összeállítás után hagyjuk megszáradni, és ezután díszítjük ki tetszőlegesen.
A díszítéshez tetszőlegesen lehet használni kókuszreszeléket, színes drazsékat, magvakat, cukorgyöngyöket, csokoládé lapokat is.
Ezzel változatossá, és színessé tehető a mézeskalács házikó.