Főoldal / Kelt tészták / Kelt lekváros papucs

Kelt lekváros papucs

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Kelt lekváros papucs

Kelt lekváros papucs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 2 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 csapott tk só
  • 1 egész tojás + 1 db sárgája

A töltelékhez:

  • Lekvár (jó sűrű, tölteléknek való)

A kenéshez:

  • 1 tojás fehérje
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tészta összes hozzávalóját egy tálba tesszük és bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen 45 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és vékonyra kinyújtjuk. Lehetőleg úgy, hogy szögletesre sikerüljön a nyújtás. A tésztát 8 x 8 centiméteres négyszögekre vágjuk, majd tetszés szerinti töltelékkel megtöltjük. (Jelen esetben szilvalekvár.)

Papirral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 15percig letakarva pihentetjük. A tetejét megkenjük a fehérjével, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb.25 perc alatt megsütjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Kelt lekváros papucs 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére