Főoldal / Desszertek / Toszkán csokitorta – paleo

Toszkán csokitorta – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Toszkán csokitorta – paleo

Toszkán csokitorta - paleo

Hozzávalók:

  • 20 dkg totukrém, nálam házi (paleo túrókrém)
  • 12 dkg erythritol (por alakú)
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 8 dkg nyílgyökérpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg olvasztott kókuszolaj
  • + a tálaláshoz felvert kókuszkrém, vaníliás krém, gyümölcsök, stb…
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:igen
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A totukrémet és az édesítőt mixerrel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. (Ez így éppen kellemesen édes, de aki nagyon édesszájú, tehet bele kicsivel több édesítőt.)

A kakaóport, a nyílgyökérport és a szódabikarbónát elvegyítjük. A nedves hozzávalókhoz adjuk, és belekeverjük. Legvégül keverjük bele az olvasztott kókuszolajat is.

Egy 21 centis kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Előmelegített  sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Hűtsük ki, majd hintsük meg a tetejét por alakú édesítővel. Tálalhatjuk vaníliás krémmel, felvert kókuszkrémmel és friss gyümölcsökkel egyaránt. Magában is nagyon finom.

Nem paleosok ricottával, vajjal és liszttel is elkészíthetik az eredeti recept szerint.

Toszkán csokitorta – paleo 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére