Toszkán csokitorta – paleo
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A totukrémet és az édesítőt mixerrel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük. (Ez így éppen kellemesen édes, de aki nagyon édesszájú, tehet bele kicsivel több édesítőt.)
A kakaóport, a nyílgyökérport és a szódabikarbónát elvegyítjük. A nedves hozzávalókhoz adjuk, és belekeverjük. Legvégül keverjük bele az olvasztott kókuszolajat is.
Egy 21 centis kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és simítsuk bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. Hűtsük ki, majd hintsük meg a tetejét por alakú édesítővel. Tálalhatjuk vaníliás krémmel, felvert kókuszkrémmel és friss gyümölcsökkel egyaránt. Magában is nagyon finom.
Nem paleosok ricottával, vajjal és liszttel is elkészíthetik az eredeti recept szerint.