Főoldal / Desszertek / Vanília pudingos szedres süti

Vanília pudingos szedres süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vanília pudingos szedres süti

Vanília pudingos szedres süti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs.sütőpor
  • 20 dkg cukor
  • 3 egész tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj (vagy margarin)
  • 2,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja+leve

A krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 10 dkg puha vaj (vagy margarin)
  • 3 cs. vaníliás cukor

A tetejére:

  • szeder (mirelit vagy friss)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját és a levét, a sütőporos lisztet, és egyenként belekeverjük a tojásokat.

A formát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 170 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A tejben sűrűre főzzük a pudingot, és hagyjuk kihűlni. A puha vajat habosra kikeverjük a cukorral, és a krémhez keverjük.

A kihűlt tészta tetejét megkenjük a krémmel, majd a tetejét kirakjuk a szederrel.

Tipp / megjegyzés:
Más gyümölccsel is készíthetjük.

Vanília pudingos szedres süti 3.00/5 (1 értékelés)

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére