Főoldal / Tészta ételek / Húsos cannelloni

Húsos cannelloni

Húsos cannelloni

Canelloni

Hozzávalók:

  •  25 dkg darált marha vagy sertés hús
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 15 dkg apróra vágott paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva
  • bors
  • oregano
  • pirospaprika
  • cannelloni tészta

Tetejére sajtos besamelmártás:

  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • 4dl tej
  • Só, bors,szerecsendió
  • 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát.
Hozzáadjuk az oreganót, majd a darált húst.
Fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot,pirospaprikát.
Sózzuk, borsozzuk.

Addig főzzük így együtt míg a hús megpuhul, és a szaftja elfől.
Ekkor hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet.
Egy edényben tűzön vajat olvasztunk,hozzáadunk 3-4 evőkanál lisztet elkeverjük, majd felöntjük annyi tejjel, hogy jó sűrű legyen,hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Sózzuk borsozzuk,és ízlés szerint szerecsendiót adunk hozzá.

Egy tűzálló edény aljára (amiben sütni fogjuk) teszünk a besamelmártásból egy keveset.
Egy kiskanál segítségével a cannelloni tésztába töltjük a húsos tölteléket, majd a tűzálló tálba tesszük jó szorosan.
Ráöntjük a sajtos besamelmártást.

Ízlés szerint még tehetünk reszelt sajtot a tetejére.
Készre sütjük.(Akkor jó ha már megpuhult a tészta)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére