Főoldal / Desszertek / Meggyes morzsasüti

Meggyes morzsasüti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes morzsasüti

Meggyes morzsasüti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 5 dkg dió-darálva
  • 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20dkg magozott megy (friss vagy befőtt)
  • 5dkg kókuszvirág cukor-vagy  porcukor
  • 1ek étkezési keményítő
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A dióval, a sütőporral, és a cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, kétfelé osztjuk, folpackba csomagoljuk. Hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat a fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.

Meggyet összemelegítjük a cukorral, majd besűrítjük keményítővel, és kicsit összeturmixoljuk.

Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18 cm-es torta formába és ráöntjük a meggyes tölteléket. Az átfagyott tésztát a tetejére reszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Idényben friss gyümölcsből idényen kívül kompótból vagy fagyasztott gyümölcsből egyaránt készíthető.

Meggyes morzsasüti 5.00/5 (1 értékelés)

A konyha világa (80 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére