Főoldal / Desszertek / Meggyes morzsasüti

Meggyes morzsasüti

Meggyes morzsasüti

Meggyes morzsasüti

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg tönkölybúza liszt világos
  • 5 dkg dió-darálva
  • 5 dkg kókuszvirág cukor-vagy porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 db tojás

A töltelékhez:

  • 20dkg magozott megy (friss vagy befőtt)
  • 5dkg kókuszvirág cukor-vagy  porcukor
  • 1ek étkezési keményítő
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A dióval, a sütőporral, és a cukorral elkevert lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, kétfelé osztjuk, folpackba csomagoljuk. Hűtőszekrényben pihentetjük az egyik felét, a másikat a fagyasztóban, míg elkészül és kihűl a töltelék.

Meggyet összemelegítjük a cukorral, majd besűrítjük keményítővel, és kicsit összeturmixoljuk.

Az áthűlt tésztát belenyomkodjuk egy 18 cm-es torta formába és ráöntjük a meggyes tölteléket. Az átfagyott tésztát a tetejére reszeljük.
180°C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Tipp / megjegyzés:
Idényben friss gyümölcsből idényen kívül kompótból vagy fagyasztott gyümölcsből egyaránt készíthető.

A konyha világa (83 Recept)

Napi szinten sütök főzök, szeretek új recepteket kipróbálni, ami elnyeri a család tetszését azt sűrűn készítem. Szeretem a szép, minőségi, praktikus konyhafelszerelési eszközöket. Receptjeim gasztroblog formában is olvashatók, neve: A konyha világa


Szólj hozzá!

A lap tetejére