Főoldal / Reform ételek / Csirke és gomba zöldfűszeres joghurtban sütve

Csirke és gomba zöldfűszeres joghurtban sütve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirke és gomba zöldfűszeres joghurtban sütve

Csirke és gomba zöldfűszeres joghurtban sütve

Hozzávalók:

  • 4 db kettévágott csirkecomb(4db felső, 4db alsó)
  • 2 db 4-be vágott csirkemell
  • 50 dkg közepes csiperke gomba
  • 4 dl natúr joghurt
  • egy nagy csokor durvára vágott zöldfűszer (nálam most: petrezselyem, turbolya, snidling, fokhagyma levél, kakukkfű, zsálya, citromfű, borsmenta, fodormenta)
  • durva szemű tengeri só
  • néhány vékony szelet húsos szalonna (pl. erdélyi szalonna)
  • kevés vaj
  • 2 cikk zúzott fokhagyma
  • tengeri só (nagyszemű)
  • őrölt bors
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:igen
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A natúr joghurtba belekeverjük a zöldfűszereket, és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint borsozzuk.

Előveszünk egy nagy tepsit, tengeri sót szórunk az aljába, majd vékony erdélyi szalonna és vaj szeletekkel kirakjuk.

Rápakoljuk a csirkedarabokat,és a megpucolt gombát. Szórunk rá sót, és bekenjük a zöldfűszeres joghurttal.

180 fokra előmelegített sütőben kb 1 órát sütjük, ami alatt szépen megpuhul.

A sülés közben keletkezett fűszeres levet krumplipüré gyártásánál felhasználtam.
Káposztasalátával tálaltam.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére