Főoldal / Egytálételek / Csípős lecsó lecsókolbásszal

Csípős lecsó lecsókolbásszal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csípős lecsó lecsókolbásszal

Csípős lecsó lecsókolbásszal

Hozzávalók:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 kg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 5 db chili paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 db paradicsom
  • 20 dkg lecsókolbász
  • olívaolaj
  • őrölt csípős paprika
  • őrölt fekete bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágom, a vöröshagymát és a fokhagymát felaprítom, az újhagymát, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a kolbászt szeletelem.

Egy lábasban a szalonnát kevés olajon megpirítom, ennek zsírján a hagymákat megdinsztelem, majd rádobom a paprikákat, később a paradicsomot, fűszerezem.

Amikor már csaknem megfőtt, hozzáadom a kolbászt is.

Tipp / megjegyzés:
Dacára a sok chilinek, és a bőségesen adagolt csípős paprikának és borsnak, a lecsó csak enyhén volt csípős. Én már jártam úgy, hogy bogyiszlói paprikából, csípősnek mondott hegyes paprikából, és chiliből készítettem a lecsót, s egy nagy csalódás volt.
Persze lehet, hogy vannak, akik szörnyülködnek, hogy ez már ehetetlen. Nos, ez nem az ő receptjük.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére