Főoldal / Főzelékek / Fejtett babfőzelék

Fejtett babfőzelék

Fejtett babfőzelék

Fejtett-babfőzelék

Hozzávalók:

  • 40-50 dkg fejtett bab (jelen esetben mirelit)
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsiradék (olaj vagy zsír)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2-3 ek liszt
  • 1 db babérlevél
  • Só, bors, pirospaprika
  • ecet, mustár ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A kockákra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fejtett babot, és 1db babérlevelet. Sózzuk, majd felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük.

Egy kevés olajon a fokhagymából, 1-2 ek lisztből, pirospaprikából rántást készítünk, majd felöntjük, kevés meleg vízzel, és a babhoz adjuk. Alaposan elkeverjük.

Mikor sűrűsödik, megkóstoljuk, kevés ecettel, mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
Végül belekeverjük az 1ek liszttel elkevert tejfölt, elkeverjük, elzárjuk a lángot.

A fejtett babfőzelék tetszés szerinti feltéttel tálalható.Készíthetünk hozzá, sült virslit, kolbászt, debrecenit, de akár pörköltet, vagy tükörtojást is.

Tipp / megjegyzés:
A fejtett babból készült ételeknek júliusban van szezonja. A fejtet babból készíthetünk főzeléket, levest, egytálételt, de akár salátát is.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére