Főoldal / Egytálételek / Lecsó III

Lecsó III

Lecsó III

Lecsó III

Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg szalonna
  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 1 púpos tk. fűszerpaprika
  • 1 tk. cukor
  • só, bors
  • ízlés szerint: virsli és kolbász
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A paradicsomot felaprítjuk, a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és azt is felszeleteljük.
A vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk.

A szalonnát lassú tűzön megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk.
Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd azonnal rádobjuk a felaprított paprikát és a paradicsomot is, sóval, borssal, cukorral ízesítjük,majd közepes hőfokon puhára főzzük.
Beletesszük a kolbászt, majd 5 perc múlva a virslit is, és készre főzzük.

A lecsót friss kenyérrel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
A nyár egyik legjellemzőbb házias étele a lecsó. Olcsó és kiadós étel, mely gyorsan, és egyszerűen elkészíthető. Számos változata létezik, mindenkinek van saját kedvence, így akár gyakrabban is elkészíthetjük a saját, és családunk szája íze szerint variálva.(tojásosan, rizsesen, tarhonyával, csípősen, kolbásszal, virslivel, cukkinivel…)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére