Főoldal / Reform ételek / Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Padlizsánkrém

Padlizsankrém 2

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál majonéz (elhagyható)
  • citromlé
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő:20 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:igen
Nehézség:NormálLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Félbe vágjuk a padlizsánokat, vágott részüket bekenjük Oliva olajjal, majd betesszük őket a sütőbe és 180 Celsius fokon körülbelül 50 percig sütjük őket. Amíg sül a padlizsán, vágjuk finomra a vöröshagymát, és törjük át a fokhagymát.

Miután megsültek a padlizsánok, kaparjuk ki a belsejüket egy fa vagy műanyag kanállal. (fémeszköz használata esetén megbarnul a padlizsán)
Egy keverő tálban botmixer segítségével dolgozzuk össze a hagymákkal, adjunk hozzá egy evőkanál majonézt és pár csepp citromlét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük be a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd pirítóssal és friss zöldségekkel tálaljuk.

Az elkészítési idő a sütés és a hűtés idejét nem tartalmazza.
A majonéz elhagyható,tehetünk bele helyette csak olíva olajat.

Padlizsánkrém 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (634 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére