Főoldal / Levesek / Nyári zöldborsó leves grízgombóccal

Nyári zöldborsó leves grízgombóccal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nyári zöldborsó leves grízgombóccal

Nyári zöldborsó leves grízgombóccal

Hozzávalók:

  • 1 kg friss zöldborsó,vagy üveges.
  • 1 csokor zöldhagyma szár
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 3 szál sárga répa
  • 2 szál fehér répa
  • 30 dkg zúza
  • olaj, vegeta, bors
  • 50 dkg burgonya

A grízgombóchoz:

  • 4 tojás
  • 6 evőkanál gríz
  • párszál petrezselyem zöld apróra vágva.
  • só, bors
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk megmossuk,összevágjuk.

Olajon megpároljuk a zöldségeket, hozzá adjuk az apróra vágott zúzát is,majd az apróra vágott zöldhagyma szárat is.Hozzáadjuk az apróra vágott burgonyát.
Felöntjük vízzel, beleszórjuk a megmosott, és apróra vágott petrezselyem levelet, majd puhára főzzük.

A grízgombóchoz felverjük a tojást, egynek a fehérjét külön rakjuk. Hozzá adjuk a grízt,a fűszereket és a petrezselyemzöldet.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és össze keverjük a grízzel, majd hűtőben pihentetjük fél órát.

A levesbe végül belerakjuk a borsót és bele szaggatjuk a grízgaluskát,majd még kb. 10 percig főzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére