Főoldal / Desszertek / Diós rácsos sütemény

Diós rácsos sütemény

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Diós rácsos sütemény

Diós rácsos sütemény

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál cukor

A töltelékhez:

  • 30 dkg dió
  • 1 kis üveg sárgabarack lekvár
  • 4 tojás
  • 1 citrom leve
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztához valókat alaposan össze gyúrjuk, majd 20 percig pihentetjük.Egy tepsit kiolajozunk lisztezünk, vagy kibéleljük sütőpapírral.

A tészta háromnegyed részét lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.Megkenjük barack lekvárral.

A diót, a tojássárgájával, a citrom levével, és a cukorral alaposan összekeverjük.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük és a diós keverékbe forgatjuk. Végül a tésztára simítjuk.

A maradék tésztából csíkokat sodrunk és a sütemény tetejét berácsozzuk vele.

180fokra előmelegített sütőben 30perc alatt készre sütjük.

A diós rácsos süteményt kockákra szeletelve kínáljuk.

Értékeld a receptet

kgyorgyi68 (287 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére