Főoldal / Reggelik / Mogyorókrém otthon készítve

Mogyorókrém otthon készítve

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mogyorókrém otthon készítve

Mogyorókrém otthon készítve

Hozzávalók:

  • 60 dkg cukor
  • 6 dl víz
  • 50 dkg ráma
  • 1 kg tejpor ( Metróba lehet kapni )
  • 10 dkg őrölt mogyoró
  • 2 ek kakaópor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:több mint 12 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Fehér réteg: A 30 dkg cukrot, 3 dl vízzel melegítjük, míg a cukor el nem olvad benne (szirupot készítünk), majd hűtjük. Hozzáadjuk a 25 dkg rámát, jól kikeverjük. Utána belekeverjük a fél kg tejport és 5dkg mogyorót.Alaposan kidolgozzuk.

A barna réteghez a maradék 30 dkg cukrot felmelegítjük 3dl vízzel (sziruppá), majd hozzáadjuk a 25 dkg margarint, a fél kg tejport, 5dkg mogyorót és a kakaóport is.

Alaposan kikeverjük.Tiszta üvegekbe rétegezzük.

Tipp / megjegyzés:

Egy otthoni háztartásba elég fele vagy negyede mennyiséget készíteni, mert ez cukrászati mennyiség, 2 kg mogyorókrém lesz belőle. A receptet egy cukrász ismerősömtől kaptam.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére