Főoldal / Szárnyas Ételek / Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

Bazsalikomos csirkemell burgonya krokettel

Hozzávalók:

  • 50 deka csirkemell
  • fél deci étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • 2 deci főző tejszín
  • 1 húsleves kocka

A kroketthez:

  • 60 deka főtt áttört burgonya
  • 1 egész tojás
  • fél deci olaj
  • reszelt szerecsendió
  • csipet sütőpor
  • 3-4 kanál liszt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hús készítése:
A lisztet az őrölt bazsalikommal és a borssal, sóval összekeverem.
A csirkemelleket 6-7 centis kockákra vágom a lisztes keverékben megforgatom.

Az olajat felhevítem a csirke darabokat átforgatom és félig megsütöm. Felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, és beleteszem a leveskockát valamint még egy kevés bazsalikomot. A húst puhára párolom.

Amikor már a hús omlóssá válik, a tejszínt a megmaradt bazsalikomos liszttel csomómentesre kikeverem, és a hús szaftját behabarom vele.

A krokett készítése:
A főtt áttört kihűlt burgonyát a többi hozzávalóval összegyúrom, és 21,cmes rudat sordok belőle melyet 3-4 cm-es darabokra vágok, majd bő forró olajban kisütöm

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére