Dió torta egyszerűen
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit piskótaként készítjük el.Először a szétválasztott tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk, ehhez adjuk egyenként a tojások fehérjét, majd a sütőporos lisztet is óvatosan beleforgatjuk.
Kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A formában hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tejjel sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni.
A margarint kikeverjük a porcukorral, és hozzáadjuk a fűszerekkel elkevert diót, majd belekeverjük a kihűlt pudingba.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és a krém felével megtöltjük. A tetejét, és az oldalát is bekenjük vékonyan, majd megszórjuk kókuszreszelékkel, és dió gerezdekkel díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
Ez a piskóta így készítve elronthatatlan én annyira szeretem ezt készíteni, hogy minden piskótám alapja lett.A piskóta tekercset is ebből készítem csak akkor nem teszek bele sütőport. A tortáimnak is ez a piskóta alapja.