Főoldal / Desszertek / Eperkrémes szelet – paleo

Eperkrémes szelet – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémes szelet – paleo

Eperkrémes szelet - paleo

Hozzávalók:

A laphoz:

  • 4 tojás
  • 6 ek. eritrit (por alakú)
  • 1 tk. citromlé
  • 4 ek. darált mandula (blansírozott)
  • 3 ek. tápióka keményítő
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 2-3 ek. citromlé
  • kb. 8-10 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 20 dkg totukrém
  • 1 dl kókuszkrém
  • 3 db zselatinlap
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit és béleljük ki sütőpapírral.

Az egész tojásokat az édesítővel tegyük a mixer táljába és keverjük habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverjük bele a citromlevet.

A száraz hozzávalókat egy másik tálban vegyítsük el, majd óvatosan forgassuk bele tojásos a masszába. A legvégén az olajat az edény oldaláról belecsurgatjuk és óvatosan beleforgatjuk.

Öntsük a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el téglalap alakúra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig. Hagyjuk kihűlni, és közben készítsük el a krémet.

Az eperből tegyünk félre pár szemet díszítésre. A többit a citromlével és édesítővel turmixoljuk le. Adjuk hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és keverjük simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben oldjuk fel. Keverjük az epres krémhez. (Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra.)

A kihűlt lapot vágjuk 3 egyenlő szélességű csíkra hosszában. Használjunk vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek.

A krém kb harmadát tegyük félre a külső bevonáshoz. A többi krémmel töltsük meg a lapokat, majd kívülről is vonjuk be a süteményt. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.

Szeletelés előtt díszítsük a tetejét a félretett gyümölccsel, mentalevéllel, stb.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére