Főoldal / Desszertek / Eperkrémes szelet – paleo

Eperkrémes szelet – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Eperkrémes szelet – paleo

Eperkrémes szelet - paleo

Hozzávalók:

A laphoz:

  • 4 tojás
  • 6 ek. eritrit (por alakú)
  • 1 tk. citromlé
  • 4 ek. darált mandula (blansírozott)
  • 3 ek. tápióka keményítő
  • 1/2 tk. szódabikarbóna
  • 2 ek. olvasztott kókuszolaj

A krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 2-3 ek. citromlé
  • kb. 8-10 dkg eritrit (ízlés szerint)
  • 20 dkg totukrém
  • 1 dl kókuszkrém
  • 3 db zselatinlap
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Készítsünk elő egy közepes méretű tepsit és béleljük ki sütőpapírral.

Az egész tojásokat az édesítővel tegyük a mixer táljába és keverjük habosra. Ez legalább 10-12 percig tart, ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krémes állaga lesz. Keverjük bele a citromlevet.

A száraz hozzávalókat egy másik tálban vegyítsük el, majd óvatosan forgassuk bele tojásos a masszába. A legvégén az olajat az edény oldaláról belecsurgatjuk és óvatosan beleforgatjuk.

Öntsük a masszát a sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el téglalap alakúra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 18 percig. Hagyjuk kihűlni, és közben készítsük el a krémet.

Az eperből tegyünk félre pár szemet díszítésre. A többit a citromlével és édesítővel turmixoljuk le. Adjuk hozzá a totukrémet, a kókuszkrémet és keverjük simára. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, majd pár evőkanál forró vízben oldjuk fel. Keverjük az epres krémhez. (Ha a krémed elég sűrű, akkor, lehet, hogy nincs is szükség a zselatinra.)

A kihűlt lapot vágjuk 3 egyenlő szélességű csíkra hosszában. Használjunk vonalzót, hogy biztosan egyformák legyenek.

A krém kb harmadát tegyük félre a külső bevonáshoz. A többi krémmel töltsük meg a lapokat, majd kívülről is vonjuk be a süteményt. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.

Szeletelés előtt díszítsük a tetejét a félretett gyümölccsel, mentalevéllel, stb.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

6 Hozzászólások

  1. As I site possessor I believe the content material here is rattling excellent , appreciate it for your efforts. You should keep it up forever! Best of luck.

  2. I dugg some of you post as I thought they were invaluable very beneficial

  3. Very good written story. It will be helpful to everyone who utilizes it, as well as yours truly :) . Keep doing what you are doing – looking forward to more posts.

  4. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

  5. Rattling good visual appeal on this website , I’d value it 10 10.

  6. Some times its a pain in the ass to read what website owners wrote but this web site is very user genial! .

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére