Spenót pörkölttel
Hozzávalók:
- 50 dkg hús
- 1 nagy fej hagyma
- só
- bors
- babérlevél
- pörköltszaft
- ételízesítő
- 50 dkg spenót
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 dl tej
- olaj
- 2 ek. liszt
- 1 kicsi tejföl
- 1 kg burgonya
|
Elkészítési idő: |
1óra 45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Normál |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst amit fehéredésig dinsztelünk. Fel engedjük vízzel, befűszerezzük, és készre pároljuk.
A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük.
Az olajon a lisztből rántást készítünk, majd felengedjük tejjel, csomómentesre elkeverjük. Sózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot. Alacsony lángon készre főzzük, mikor megfőtt bele keverjük a tejfölt, összeforraljuk.
A spenótot tört burgonyával és a pörkölttel kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Ez mellé még főzhetünk tojást, aki úgy szokta meg, még tartalmasabb lesz a főzelékünk.
Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!