Főoldal / Desszertek / Hangyaboly

Hangyaboly

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hangyaboly

Hangyaboly 2

Hozzávalók:

  • 6 tojás sárgája
  • 25 deka Rama margarin
  • 25 deka porcukor
  • 1/2 deci rum
  • 25 deka liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 6 darab tojás fehérje
  • 1 cs tortadara

A tetejére

  • 10 deka étcsokoládé
  • pirított mandula pehely
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és margarinnal habosra kikeverem.
Hozzáadom a rumot, a sütőporral elkevert lisztet, és a fehérje felvert habját.
Óvatosan összekeverem, majd  hozzáöntöm a csokidarát.

Margarinnal kikent őzgerincformába teszem.

Ebből a mennyiségből 2 darab őzgerinc lesz, melyet  180 fokon megsütök. (tűpróbáig).
Amikor kihűlt, a vízgőz felett felolvasztott csokival leöntöm és pirított mandulaszirommal megszórom.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére