Főoldal / Szárnyas Ételek / Karácsonyi göngyölt pulykamell

Karácsonyi göngyölt pulykamell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Karácsonyi göngyölt pulykamell

Karácsonyi göngyölt pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb szelet pulykamell filé
  • 30 dkg trappista sajt
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db jalapeno paprika /aki nem szereti a csípőset, kiválthatja zöld kaliforniai paprikával/
  • 10 dkg szárított paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 1 cs szeletelt bacon
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pulykamell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas fűszerrel.

A trappista sajtot lereszeljük a lila hagymát, a füstölt sonkát, jalapeno paprikát, piros kaliforniai paprikát és a szárított paradicsomot apró kockára vágjuk. A reszelt sajtot összekeverjük a sonkával, hagymával, paprikákkal, paradicsommal. Ízesítjük sóval, őrölt borssal.

A tölteléket a hússzeletek egyik oldalára halmozzuk és felgöngyöljük. Minden tekercset mérettől függően 2-3 szelet baconbe burkolunk. A “göngyölegeket” szorosan alufóliába csavarjuk, tepsibe vagy sütőrácsra tesszük és előmelegített sütőben kb 20-25 percet sütjük.

Fél óra után kibontjuk a csomagok tetejét és 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, amíg szép piros színt kap.
Baconbe tekert ceruzababot készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére