Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Almás sonkasaláta

Almás sonkasaláta

Almás sonkasaláta

Almás sonkasaláta

Hozzávalók:

  • 3 darab piros alma
  • 1 fej saláta
  • 15 deka gépsonka
  • 10 deka bármilyen sajt
  • 3 deci joghurt
  • citromlé
  • egy csipet őrölt fahéj
Elkészítési idő: 15 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy tálat szépen kirakunk a megmosott, lecsepegtetett salátalevelekkel.
A maradék megmosott salátát apróra összetépjük.

A megmosott almát héjastul kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük egy kis citromlével, hogy ne barnuljon be olyan hamar.

A gépsonkát és a sajtot felkockázzuk, és összekeverjük az almával. kevés citromlével meglocsolhatjuk.

A joghurtot összekeverjük egy csipet fahéjjal és a salátára öntjük.

Az almás sonkasaláta, vacsorára kiváló pirított barna kenyérrel, de akár magában is fogyasztható.

Fogyókúrázóknak is ajánlom.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére