Felhő torta
Hozzávalók:(24 cm-es formához)
A krémhez:
|
|
Elkészítés:
A mézes lapokhoz valókat egyneművé dolgozzuk, majd folpackba csomagolva 1-2 órát hidegen pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd 2 lapot sütünk belőle a tortaformánkban 180 fokon 10-15 perc alatt. Az egyik lapot még melegen 12 szeletre vágjuk.
Az egész lapot visszatesszük a forma aljába.
A tejben sűrűre főzzük a pudingot, kis cukrot adunk hozzá. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a forró pudingba keverjük és pár percig együtt főzzük.
A vaníliás krémet még melegen az alsó lapra kenjük. Hagyjuk kihűlni.
A keményre felvert hulalát a kihűlt krémre kenjük, majd óvatosan rátesszük a 12 szeletre vágott lapot.
1 napot hűtőben pihentetjük, majd tetszés szerint díszítjük. Tejszínhabbal, vagy csak porcukorral meghintve.