Főoldal / Torták / Felhő torta

Felhő torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Felhő torta

Felhő torta

Hozzávalók:

(24 cm-es formához)

  • 16,5 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 4 dkg margarin
  • 1 evőkanál méz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet szódabikarbóna

A krémhez:

  • 1 liter tej
  • 160 g vaníliás puding
  • 5 db tojásfehérje
  • ízlés szerint cukor
  • 5 dl hulala
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mézes lapokhoz valókat egyneművé dolgozzuk, majd folpackba csomagolva 1-2 órát hidegen pihentetjük. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk,  majd 2 lapot sütünk belőle a tortaformánkban 180 fokon 10-15 perc alatt. Az egyik lapot még melegen 12 szeletre vágjuk.

Az egész lapot visszatesszük a forma aljába.

A tejben sűrűre főzzük a pudingot, kis cukrot adunk hozzá. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a forró pudingba keverjük és pár percig együtt főzzük.

A vaníliás krémet még melegen az alsó lapra kenjük. Hagyjuk kihűlni.

A keményre felvert hulalát a kihűlt krémre kenjük, majd óvatosan rátesszük a 12 szeletre vágott lapot.

1 napot hűtőben pihentetjük, majd tetszés szerint díszítjük. Tejszínhabbal, vagy csak porcukorral meghintve.

Felhő torta 5.00/5 (1 értékelés)

Vankó Sándorné Ilona (9 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére