

Almás, diós rácsos linzer
Hozzávalók:A linzer tésztához:
Az almatöltelékhez:
A dió töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Az almát lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, adok hozzá ízlés szerint cukrot.
A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre felverjük és óvatosan a diós keverékbe forgatjuk.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a pitetésztát, majd fóliába csomagolva hűtőszekrénybe tesszük fél órára. Egy tortaformát vagy sütőedényt kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral.
A tésztát két részre osztjuk 2/3-1/3 arányban. A nagyobbik tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb fél cm vastagra majd a formába nyomkodjuk.
Megkenjük lekvárral és elsimítjuk rajta a diós tölteléket. Vagy megszórjuk dióval, és eloszlatjuk rajta a cukrozott reszelt almát. Attól függően, hogy almás vagy diós sütit készítünk.
A kisebbik darab tésztát is kinyújtjuk, majd derelyevágóval csíkokat vágunk belőle.
A csíkokkal berácsozzuk a töltelékkel megkent tésztát. A tetejét lekenjük felvert tojással majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
nagyon jo megsutottem koszonom a receptet
Megsütöttem, de nagyon töredezett a tészta, nem maradt ki valami a receptből?
Kedves Rózsa! Én is megsütöttem már, nekem rendesen összeállt a tészta. Lehet, hogy függ a liszttől is a végeredmény. Ha összeállításnál úgy látod, hogy töredezik, tegyél bele még egy pici margarint, akár 2-3 dkg-is számíthat