Főoldal / Desszertek / Csokis diós bajadera szelet

Csokis diós bajadera szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Csokis diós bajadera szelet

Csokis diós bajadera szelet

Hozzávalók:

  • 16 ek. víz
  • 15 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 30 dkg dió
  • 3 ek. holland kakaópor

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek. olaj
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A vizet a cukrot és a sót egy lábosba tesszük és felforraljuk. Amikor a cukor elolvadt és szirupossá vált, hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót. A massza sűrű lesz, de ettől ne ijedjünk meg, ilyennek kell lennie.

A masszát két részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. Kisebb süteményformát kibélelünk fóliával és a kakaós massza felét belesimítjuk, befedjük a diós masszával. Rásimítjuk a kakaós masszát. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük, hűtőbe tesszük. Amikor szilárd állagú, szeletelve kínáljuk.

Annál magasabb lesz a sütemény, minél kisebb formába simítjuk.

Csokis diós bajadera szelet 5.00/5 (1 értékelés)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére