Csokoládétorta kávékrémmel
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral kikeverjük.
A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk lehűlni.Amikor már csak langyos a csokis-vajas keverék, hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához.
A csokis keverékbe beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk.
A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a habfixet, a porcukrot, az instant kávét és a főtt kávét is.
A piskóta lapokat 2-3 evőkanálnyi fekete kávéval belocsoljuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára, és a tetejére is jusson belőle.
Az étcsokoládét feldaraboljuk.
A tortát a felvert tejszínnel és a csokoládédarabokkal díszítjük.