Főoldal / Torták / Csokoládétorta kávékrémmel

Csokoládétorta kávékrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládétorta kávékrémmel

Kávékrémes csokoládétorta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • csipetnyi só

A krémhez:

  • 6 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 2 teáskanál instant kávé
  • 5 dkg porcukor
  • 4 evőkanál erős feketekávé

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 100 ml habtejszín
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgáját a cukorral kikeverjük.

A csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vajat, és hagyjuk lehűlni.Amikor már csak langyos a csokis-vajas keverék, hozzáadjuk a kikevert tojássárgájához.

A csokis keverékbe beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is, vigyázva, hogy ne nagyon törjön össze.

Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen három lapba vágjuk.

A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a habfixet, a porcukrot, az instant kávét és a főtt kávét is.

A piskóta lapokat 2-3 evőkanálnyi fekete kávéval belocsoljuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára, és a tetejére is jusson belőle.
Az étcsokoládét feldaraboljuk.
A tortát a felvert tejszínnel és a csokoládédarabokkal díszítjük.

Csokoládétorta kávékrémmel 4.00/5 (5 értékelés)

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére