Főoldal / Egytálételek / Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon

Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon

Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kicsi zellergumó
  • 1 közepes padlizsán
  • 60 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors
  • 1 tk. mustár
  • 2 közepes fej hagyma
  • fél dl olaj
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A pataki tálat előző nap beáztatjuk. (de minimum pár órával a használat előtt)

A burgonyát, a padlizsánt, a répát, a zellert, és a hagymákat, apró kockára vágjuk.

Előző este beáztatott Pataki tálból kiöntjük a vizet és bele öntjük az olajat, és az elkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, kézzel összekeverjük.

A combokat több helyen bevágjuk és a zöldségekre fektetjük. Ízlés szerint bedörzsöljük a mustárral és a fűszerekkel, majd ráhelyezzük a bevagdosott szalonnaszeleteket.

Rátesszük a tál tetejét és betesszük a még hideg sütőbe.Bekapcsoljuk, és  170fokon addig sütjük, amíg a combok megpuhulnak. Ekkor levesszük a tál tetejét, és  addig pirítjuk, míg a combok picit megpirulnak.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp / megjegyzés:
A tálat előző este be kell áztatni, és csak hideg sütőbe lehet betenni,vagyis a sütővel együtt szabad felmelegednie. Ha kivesszük fa deszkára tegyük, ne hideg tartóra mert megrepedhet.

Beküldő: Maja

Pataki tálban sült csirkecombok zöldség ágyon 4.25/5 (4 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére