Medvehagymás háromszögek
Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
Míg kel elkészítjük a tölteléket.
A medvehagymát finomra aprítjuk, a krémsajttal alaposan elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és három egyforma darabra vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, majd megkenem a medvehagymás krémsajttal és feltekerjük mint a bejglit.
A feltekert tésztarudakat egy éles késsel háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A megkelt háromszögeket lekenjük egy felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.