Főoldal / Desszertek / Medvehagymás háromszögek

Medvehagymás háromszögek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Medvehagymás háromszögek

Medvehagymás háromszögek

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 3 dkg friss élesztő

A töltelékhez:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 1 kisebb csokor medvehagyma
  • bors

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból egy jól nyújtható, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, amit kelesztőtálban duplájára kelesztünk.
Míg kel elkészítjük a tölteléket.

A medvehagymát finomra aprítjuk, a krémsajttal alaposan elkeverjük, sóval és borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk és három egyforma darabra vágjuk. Egyenként keskeny téglalappá nyújtjuk őket, majd megkenem a medvehagymás krémsajttal és feltekerjük mint a bejglit.

A feltekert tésztarudakat egy éles késsel háromszögekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk őket és hagyjuk kb. 30 percig pihenni. Ezalatt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A megkelt háromszögeket lekenjük egy felvert tojással és ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal. A forró sütőben 12-15 perc alatt pirosra sütjük.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére