Főoldal / Desszertek / Tejszínes kávékrémes süti

Tejszínes kávékrémes süti

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes kávékrémes süti

Tejszínes kávékrémes süti

Hozzávalók:

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 12 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finom liszt
  • 1mk. szódabikarbóna
  • 2 csapott ek kakaópor

A krémhez:

  • 4 dl tej
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 cs vaníliás puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 25 dkg Rama margarin
  • 2 ek. neszkávé

A tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 ek.étolaj
  • 1 ek.tej
  • kókuszreszelék
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:10 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy tepsit /az enyém 24×30-cm/kibélelünk sütőpapírral.

A lisztből, tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fele tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk.

A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük.

Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát.

Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.

Közben megfőzzük a vaníliás pudingot a kávéval elkevert tejjel.

A Rama margarint felolvasztjuk és kanalanként hozzákeverjük a pudinghoz.

A tésztát lapjával három részre vágjuk.

A tésztából két lapot megkenünk a krémmel.

Rátesszük a harmadik lapot.

Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejet és az olajat.

A sütink tetejét megkenjük az olvasztott csokoládéval és megszórjuk a kókuszreszelékkel.

Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy-két órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére