Főoldal / Levesek / Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db chili paprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
  • 15 dkg lecsókolbász

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tipp / megjegyzés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom.

Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.

Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor csaknem kész, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már tálalom is.

Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére