Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
Tipp / megjegyzés:
A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom.
Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.
Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.
Amikor csaknem kész, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már tálalom is.
Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.