Főoldal / Levesek / Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Tejfölös karalábéleves lecsókolbásszal nokedlivel

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1 db chili paprika
  • 2 db újhagyma szárastul
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • 1 dl tejföl
  • liszt
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • zöldségleves kocka
  • 15 dkg lecsókolbász

A nokedlihez:

  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Tipp / megjegyzés:

A karalábét és a krumplit kockára vágom, a chilit, petrezselymet, zellerlevelet, hagyma zöldjét aprítom, a kolbászt karikára vágom.

Egy lábasban olajon előbb a hagymát (a zöldje nélkül) megkapatom, beleteszem a zöldségeket is, kis ideig párolom. Majd fűszerezem, s felengedem vízzel.

Míg a leves fő, elkészítem a nokedli tésztáját.

Amikor csaknem kész, beleszaggatom a nokedlit, beleteszem a kolbászkarikákat, rászórom az újhagyma zöldjét, a petrezselyem és a zellerlevelet, szórok rá egy kevés lisztet, öntök bele egy kevés tejet (el is hagyható, aki akarja, tejföllel is habarhatja). és már tálalom is.

Tálaláskor teszek rá három kanál tejfölt.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére