Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal folyami rákkal

Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal folyami rákkal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal folyami rákkal

Vodkás mézdinnye saláta füstölt lazaccal folyami rákkal

Hozzávalók:

  • 1/2 mézdinnye
  • vodka
  • 1/2 szelet füstölt lazac
  • folyami rák
  • fekete olíva bogyó
  • pitypang levele
  • citrom
  • olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • chili szósz
  • 4 db paprikás ostya (TUC)
Elkészítési idő:15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A mézdinnyét, kettévágom, magját eltávolítom. Az egyik felét megborsozom, öntök bele vodkát.

A pitypang levelekből négy nagyobbat félreteszek, a többit nagyobb darabokra vágom. A lazacot szintén feldarabolom. A citromból vágok egy karikát, félbevágom.

Egy tányérra rárakom a dinnyét, s megpakolom a pitypang levelekkel, lazaccal, folyami rákkal és olíva bogyóval.

Locsolok rá olíva olajat, facsarok rá citromot, a közepére locsolok chili szószt. A dinnye mellé helyezem a pitypang leveleket, a két fél citrom karikát, locsolok rá citromlevet és olívaolajat, ráhelyezem a paprikás ostyákat.

Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön az egész, s az ízek összeérjenek

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére