Főoldal / Desszertek / Tutti-frutti süti

Tutti-frutti süti

Tutti-frutti süti

Tutti-frutti süti

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 1 csepp citromlé
  • 1 csipet só
  • 5 ek. cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 6 csapott ek. finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 70 dkg túró
  • fél kocka margarin
  • 20 dkg porcukor

A zöld zseléhez:

  • 3 dl kivi ízű szénsavas üdítőital
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A narancssárga zseléhez:

  • 3 dl narancs ízű szénsavas üdítőital
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A piros zseléhez:

  • 3 dl szamóca ízű szénsavas üdítőital
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz. Ekkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük.
Egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd következik apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és tűpróbáig sütjük. Kb. 5 perc, de ez sütő függő. Ha kihűlt a piskóta, két lapba elvágjuk.

A porcukrot alaposan elkeverjük a puha margarinnal, majd hozzáadjuk túrót és alaposan összekeverjük.

A 3 fajta üdítőt, külön külön felfőzzük a pudingporral és a cukorral. Ha langyosra hűltek, elkezdjük a rétegezést.

Az első piskótalapra rákenjük a túró felét, majd rásimítjuk a narancsos zselét. Következik a maradék túró, majd a zöld zselé, és a második piskótalap. A tetejét megkenjük a piros zselével, és hűtőbe tesszük legalább 3 órára.

Mutatós, színes sütemény, amit kockákra vágva kínálunk.


Szólj hozzá!

A lap tetejére