Főoldal / Desszertek / Málnás financier – paleo

Málnás financier – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás financier – paleo

Málnás financier - paleo

Hozzávalók:

(kb. 10-12 darabhoz)

  • 2 tojásfehérje
  • 7 dkg olvasztott kókuszolaj
  • 4 dkg őrölt blansírozott mandula (nem mandulaliszt!)
  • 3 dkg nyílgyökérpor
  • 1 ek. tápióka keményítő
  • 6 dkg eritrit (por alakú)
  • friss málna vagy apró szemű eper, áfonya, stb..

A formák kikenéséhez:

  • kókuszolaj
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat vegyítsük el egy tálban, majd tegyük félre. A tojásfehérjéket villával picit verjük fel, csak habzásig, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, adjuk hozzá a folyékony olajat és keverjük simára. Kicsit nyúlós és elég folyékony lesz, de nem kell aggódni, megsülve teljesen jó lesz.

A formákat alaposan kenjük ki olajjal, kanalazzuk bele a masszát, kb 2/3-ig töltsük meg őket, és mindegyik közepébe tegyünk 1 szem gyümölcsöt.

(Használhatsz szilikonos formát, akár muffin formát is.)

175 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél) süssük kb. 15 percig, vagy amíg szép aranysárgára nem sülnek. Hagyjuk őket langyosra hűlni a formában, majd óvatosan szedjük ki őket és egy rácson hűtsük ki teljesen.

Frissen ropogós a külseje, omlós a belseje, ilyenkor a legjobb. Másnapra megpuhul, de akkor is nagyon finom, ha marad belőle :)

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére