Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Nutellás diós keksz

Nutellás diós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Nutellás diós keksz

Nutellás diós keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 12 dkg vaj (vagy margarin)
  • 6 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája

A hempergetéshez:

  • 10 dkg durvára vágott dió

A töltelékhez:

  • Nutella
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat kikeverjük a tojással és a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a keményítőt és a kakaót és alaposan összedolgozzuk. A tésztát folpackba csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A hidegtől megkeményedett tésztából diónyi golyókat formálunk és meghempergetjük a durvára vágott dióban. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk egymástól kicsit távolabb, majd mindegyik közepébe egy mélyedést készítünk az ujjunkkal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A kihűlt süteményekben lévő mélyedésbe nutellát töltünk, így kínáljuk.

Nutellás diós keksz 3.60/5 (15 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére