Főoldal / Egytálételek / Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéslapocka
  • 1 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • olíva olaj
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt köménymag
  • pörkölt alap, vagy húsvarázs
  • vörösbor
  • 1 bögre rizs
  • savanyúság (uborka, zöld paradicsom, paradicsompaprika, karfiol)
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A húst kis darabokra vágom a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.

Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont, ezen a megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst, amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva.

Kis idő múltán öntök hozzá vizet, morzsolok rá pörkölt alapot, beleöntöm a rizst, megkeverem.

Mielőtt kész öntök hozzá vörösbort, készre főzöm.

A végén vágok rá petrezselymet.

Tálaláskor körberakom a savanyúsággal, s szórok rá még paprikát.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére