Főoldal / Desszertek / Tarka szelet

Tarka szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tarka szelet

Tarka szelet

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 30 deka porcukor
  • 25 deka margarin
  • 2 deci tejföl
  • 30 deka liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. citromos pudingpor
  • 1 cs. puncs pudingpor
  • 3 kanál holland kakaópor

A tetejére:

  • 10 deka csokoládé
  • 5 deka margarin
  • fél deci olaj
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A porcukrot a tojással habosra kikeverjük, majd lassan hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint és tovább habosítjuk. (a margarin ne legyen forró!)
Hozzáadjuk a tejfölt, és végül belekeverjük a sütőporos lisztet.

A bekevert tésztát háromfelé osztjuk, az egyikbe a citromos a másodikba a puncsos a harmadikhoz pedig a kakaóport keverünk.

Két őzgerinc formát kikenünk olajjal, és meghintünk morzsával.(használhatunk helyette sütőpapírt is)

Alulra a sárga massza felét a tetejére majd  a másik felét, közé pedig a  csokis és a puncsos masszát rétegezzük.
Mind a két formába így tesszük a masszát.

A formákat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük.
Amikor megsült, kifordítjuk a  formából, és hagyjuk kihűlni.

A csokoládét a margarinnal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemények tetejét. Hűvös helyen száradni hagyjuk.

Szeleteléskor, egy igazán mutatós, tarka süteményt fogunk kapni.

Tarka szelet 3.00/5 (3 értékelés)

Domján Mária (553 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére