Főoldal / Főzelékek / Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel

Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel

Vörösboros tarkababfőzelék füstölt pörccel és tejföllel

Hozzávalók:

  • 15 dkg tarkabab
  • 1 babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 2 ek olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 tk ecet
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt pörc
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db chili díszítésnek
  • 2 szelet csípős hegyes zöldpaprika díszítésnek
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom.

Másnap reggel a feldarabolt pörcöt felteszem főni.

Majd a babot is elkezdem főzni. Babérlevelet teszek bele, sózom, borsozom. Puhulásig lassan főzöm.

Amikor a pörc is megpuhult, hozzáöntöm a babhoz.

Olajon megdinsztelem az aprított hagymákat, beleszórom a lisztet, és világos barna rántást készítek. Megszórom pirospaprikával. Szedek rá a leves levéből, összekeverem, majd a leveshez adom. A tejföl felét, a vörösbort és kevés ecetet is öntök bele, és összeforralom.

Tálaláskor szedek a tányérba a levesből és a pörcből. Kanalazok rá tejfölt és teszek rá chilit. Kenyérrel kínálom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére