Karamellás mandarinos sült kacsacomb meggylikőrrel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kacsacombot megmossuk, szárazra töröljük és megsózzuk. A kacsahájat kisütjük és rajta megsütjük a combokat mindkét oldalról hirtelen.
Ráöntjük a házi ketchupot, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és felöntjük kevés húslével. Fedő alatt lassan pároljuk.
Párolás alatt felöntjük mindig kevés húslével. Mikor a hús teljesen puha, eltávolítjuk a fedőt és hagyjuk ropogósra sülni.
(Én mindig mikor sütöm a kacsacombot, teszek hozzá egy kis darab sertés lapockát is, nagyon finom az íze, ha együtt sül a kacsahússal.)
Elkészítjük a karamellás mandarint hozzá. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandarint és felöntjük meggylikőrrel. Pár perc alatt összefőzzük.
Krumplis knédlivel és karamellizált mandarinnal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!