Főoldal / Szárnyas Ételek / Karamellás mandarinos sült kacsacomb meggylikőrrel

Karamellás mandarinos sült kacsacomb meggylikőrrel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Karamellás mandarinos sült kacsacomb meggylikőrrel

Karamellás mandarinos sült kacsacomb meggylikőrrel

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. házi ketchup
  • 200 ml húsleves alaplé
  • ízlés szerint só
  • 1 ek. kristálycukor
  • 15 dkg mandarin
  • 1 ek. meggy likőr
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A kacsacombot megmossuk, szárazra töröljük és megsózzuk. A kacsahájat kisütjük és rajta megsütjük a combokat mindkét oldalról hirtelen.

Ráöntjük a házi ketchupot, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és felöntjük kevés húslével. Fedő alatt lassan pároljuk.
Párolás alatt felöntjük mindig kevés húslével. Mikor a hús teljesen puha, eltávolítjuk a fedőt és hagyjuk ropogósra sülni.

(Én mindig mikor sütöm a kacsacombot, teszek hozzá egy kis darab sertés lapockát is, nagyon finom az íze, ha együtt sül a kacsahússal.)

Elkészítjük a karamellás mandarint hozzá. A cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a mandarint és felöntjük meggylikőrrel. Pár perc alatt összefőzzük.
Krumplis knédlivel és karamellizált mandarinnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Izabela Ráczová (26 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére