Főoldal / Desszertek / Hamis somlói sütés nélkül

Hamis somlói sütés nélkül

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Hamis somlói sütés nélkül

hamis-somloi-sutes-nelkul

Hozzávalók:

  • 1 cs. babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 2 cs. csokipudingpor
  • 4 ek. cukor
  • 6 dl tej
  • 5 dkg mazsola
  • rumaroma
  • 1 tábla csoki
  • 2 dl tejszín
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tejben sűrűre főzzük a cukorral elkevert pudingot, majd hagyjuk hűlni és belekeverjük az aromát.

A piskótát eltördeljük, és előkészítjük a tálkákat. A piskótákat megmártjuk a 3 dl tejben. ( ha kevésnek bizonyulna öntünk még hozzá)

A megmártott piskóták felét elosztjuk a tálkákban. Majd rászórjuk a mazsola felét,  és rákanalazzuk a csokis pudingot. Befedjük a maradék tejbe mártott piskótával, és megszórjuk mazsolával.

A csokit 3 ek, tejjel vízgőz felett felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni, majd a piskóták tetejére csorgatjuk.

A tejszínből kemény habot verünk és megdíszítjük vele a sütemény tetejét.

Hűtőben jól lehűtjük és hidegen kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
A nagy melegben kitűnő hűsítő édesség, és gyorsan elkészül.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére